001.jpg

Такий тематичний календар на 2019 рік підготовлений Українським інститутом національної пам'яті на основі однойменної серії арт-плакатів.

«Військова еліта Української революції 1917-1921 років» - це 12 зображень легендарних старшин, які стояли біля витоків української армії.

Кожна сторінка містить коротку біографічну довідку про відповідного командира Армії УНР, а порядок розміщення військовиків за місяцями корелюється із їхніми досягеннями чи участю у важливих військових операціях.

До серії увійшли: Євген Коновалець, Петро Болбочан, Олександр Удовиченко, Дмитро Вітовський, Петро Франко, Всеволод Петрів, Михайло Омелянович-Павленко, Олекса Алмазів, Михайло Білинський, Василь Тютюнник, Марко Безручко та Христина Сушко.

Календар розповсюджується на безоплатній основі на військові частини, школи, заклади вищої освіти та інші. Аби отримати примірник, необхідно звернутися до Інституту

Завантажити календар «Військова еліта Української революції 1917-1921 років» у якості для перегляду, друку та поширення можна також за посиланням.

Додамо, що Українським інститутом національної пам'яті також розповсюджуються однойменна  серія арт-плакатів та настільна гра «Українська революція 1917-1921 років. Сто років боротьби».