Надрукувати
Перегляди: 1570

У навчально-виховних закладах Сум тривають батьківські конференції з питань часткового фінансування поточного утримання шкіл і дитячих садків з міського бюджету.

Про це 1 лютого доповіла начальник управління освіти і науки Антоніна ДАНИЛЬЧЕНКО під час щопонеділкової апаратної наради при міському голові.

Розпочали проводити батьківські збори півтора тижні тому, відразу після загальноміської батьківської конференції, найголовнішим питанням якої було скорочення батьківських внесків на поточне утримання шкіл і дитячих садків. Наразі, подібні зустріч проведено у 73 із 81 навчально-виховних закладах обласного центру. Ще 8 навчальних закладів проведуть роз’яснювальну роботу серед батьків на цьому тижні, адже до цього часу на заваді ставала захворюваність на ГРВІ та грип.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО поцікавився тим, наскільки батьки активно відвідують такі конференції. Начальник міського управління освіти і науки зазначила, що не лише батьки, але й громадськість проявляє жвавий інтерес до цієї теми, тому на зустрічах дуже людно.

Надзвичайне пожвавлення від громадських організацій, зауважила Антоніна Данильченко, виявляється і в бажанні бачити розгорнутий кошторис по кожному навчальному закладу. Такий можна знайти на сайті Сумського управління освіти і науки у розділі «Кошториси».

«Загалом, батьківські збори проходять в дружній атмосфері, а по завершенні – батьки залишають схвальні відгуки», – зазначила посадовиця.

Керманич обласного центру наголосив на тому, що практика, яка нині запроваджується у навчальних закладах Сум – результат покрокової роботи. Навіть, не зважаючи на те, що держава ніяк не допомагає фінансово у вирішенні питання харчування дітей, місцеве самоврядування вирішує це питання самотужки. Тому Олександр Лисенко попрохав з розумінням ставитися до цієї роботи, а не критикувати і вимагати більшого. Або ж виходити із власними ініціативами.

«Цьогоріч можливості міського бюджету не дають нам змоги повністю відійти від практики залучення батьківських коштів. Нарешті, вперше за багато років, ми зробили великий крок вперед в цьому напрямку. Наступного року ми зробимо все, аби поточне утримання шкіл повністю покривали кошти міської скарбниці», – додав міський голова.