004.jpg

Сьогодення та історико-культурну спадщину Сумщини обговорили на засіданні круглого столу, яке відбулось 11 січня у Сумському державному педагогічному університеті ім. А. С. Макаренка з нагоди 80-річчя утворення Сумської області.

Про здобутки та перспективи краю та міста Суми, зокрема, говорили керівники міста та області, громадські діячі, науковці, студенти.

Участь у засіданні взяв секретар міської ради Андрій БАРАНОВ. Він зауважив, що місто Суми стало обласним центром не лише тому, що воно найбільше за населенням, а в першу чергу, що Суми в усі часи мали вагомий промисловий та економічний потенціал. Андрій Баранов наголосив, що міська влада докладає максимум зусиль для того, аби місто примножувало свої здобутки. Посадовець повідомив, що наразі стартує черговий етап Стратегічних сесій розвитку міста, до розробки якого залучають провідних фахівців з усіх сфер життєдіяльності.

«В цьому році ми будемо продовжувати практичну частину створення Стратегій розвитку міста Суми-2027 - план дій, яким керуватимемось з метою максимального поліпшення життя містян», - зауважив секретар міської ради. Він запросив науковців та викладацький склад вишу взяти участь у розробці Стратегії розвитку міста, наголосивши, що вклад університету в становлення та розвиток обласного центра – неоціненний.

З нагоди ювілею регіону, посадовець відзначив педагогічний колектив університету Грамотою міського голови, а також побажав нових звершень і утвердження славного імені вишу в Україні та за її межами.

Під час засідання були представлені наукові доповіді щодо важливих етапів розвитку Сумщини та Сум. Також були представлені результати краєзнавчих та фольклорних досліджень.

Нагадаємо, СумДПУ ім. А. С. Макаренка – найстаріший вуз області та міста. Заклад у різні часи був в центрі патріотичних рухів, осередком науки й культурним центром всього регіону. За словами ректора Юрія ЛЯННОГО, у 2019 році вуз святкуватиме 95-річчя з часу створення.