004.jpg

У Сумах оголошено про проведення конкурсу з визначення виконавця соціального замовлення, що надає послугу соціального супроводу мешканцям міста, які живуть з ВІЛ/СНІД, та членам їх сімей за рахунок коштів міського бюджету на 2016 рік. Такий організовує управління соціального захисту населення для недержавних суб’єктів, які зареєстровані як юридична особа або фізична особа-підприємець та працюють у територіальних межах міста Суми.

Конкурс проводиться з метою забезпечення прозорості та ефективного використання коштів, які передбачаються в міському бюджеті для надання соціального супроводу городянам, які живуть з ВІЛ/СНІД, та членам їх сімей. Цільовою групою отримувачів таких послуг є мешканці міста, які живуть з ВІЛ/СНІД, та сім’ї, в яких виховуються діти, народжені ВІЛ-позитивними батьками. Орієнтовно це близько 50 осіб.

До участі в конкурсі допускаються пропозиції, які спрямовані на реалізацію наступних цілей та пріоритетних завдань:

1. Соціальний супровід ВІЛ-позитивних жінок, що знаходяться у стані вагітності або вже виховують неповнолітню дитину:

  • здійснення представництва інтересів ВІЛ-позитивних жінок;
  • надання консультацій по профілактиці передачі ВІЛ від матері до дитини для усіх клієнток напряму та осіб з їх близького оточення (близькі родичі);
  • забезпечення доставки антиретровірусних препаратів вагітним і породіллям, яким надається профілактичне лікування в Центрі профілактики і боротьби зі СНІД, додому або в пологовий будинок (за потреби);
  • проведення інформаційно-тренінгових занять для вагітних і породіль.

2. Соціальний супровід новонароджених до підтвердження або зняття їм ВІЛ статусу, з метою профілактики їх інфікування від батьків:

  • патронаж дітей, народжених ВІЛ-позитивними жінками, на дому та в пологових будинках міста Суми;
  • здійснення представництва інтересів ВІЛ-позитивної родини, яка виховує дитину.

3. Денний догляд та соціальна реабілітація дітей, народжених ВІЛ-позитивними батьками:

  • здійснення денного догляду дітей, народжених ВІЛ-позитивними батьками, в умовах організації;
  • організація для дітей, народжених ВІЛ-позитивними батьками, занять з творчості, уроків здоров’я, дозвілля;
  • АРТ-терапія для дітей, народжених ВІЛ-позитивними батьками.

Конкурсні пропозиції можуть включати вищевказані види діяльності, але бажано не обмежуватись їх переліком.

Граничний обсяг фінансування за рахунок бюджетних коштів конкурсної пропозиції, що подається для участі у конкурсі становить 15 000 грн. Фінансування соціальних послуг за рахунок бюджетних коштів здійснюється після їх фактичного надання в обсязі, передбаченому соціальною угодою.

Конкурсні пропозиції приймаються по 28 лютого включно, щоденно, крім суботи, неділі за адресою управління соціального захисту населення: вул. Харківська, 35, м. Суми, 40035, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., каб. № 125, понеділок – четвер з 800 до 1715, п’ятниця з 800 до 1600, перерва з 1200 до 1300, тел. 60-44-98.

Переможці конкурсу будуть визначені 09.03.2016.

За необхідності отримання додаткової інформації можна звертатись до завідувача сектору з питань надання соціальних послуг відділу з питань обслуговування інвалідів, ветеранів війни та праці, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС Сєдих О.Д., секретаря конкурсної комісії, щоденно, крім суботи, неділі за вище наведеною адресою та контактами.

Детальніше з умовами конкурсу, формою подачі конкурсної пропозиції заявки та соціальною угодою можна ознайомитися на Муніципальному інформаційному порталі.