003.jpg

До Дня Соборності України у сумських бібліотеках провели низку цікавих заходів.

У центральній міській бібліотеці ім. Т. Шевченка бібліотекарі читального залу для відвідувачів бібліотеки представили книжкову виставку «Найсвятіше відчуття незалежності і свободи», на якій зібрана література, що висвітлює тернистий шлях України до соборності.

Юнацький абонемент запросив старшокласників школи № 6 здійснити екскурс в історію України початку ХХ століття. Присутнім розповіли про історичні події тих років, зазначили, що ΙV Універсал Центральної Ради – це одна з вершин державотворчої її діяльності, яка протягом короткого часу привела Україну до повної самостійності. Присутні також дізналися про Акт Злуки, який спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну, національну державу. Відвідувачам заходу був запропонований відеофільм «День соборності України». Познайомилися з книжковою виставкою «Найсвятіше відчуття незалежності і свободи».

Бібліотека-філія № 1 запросила найменших читачів – вихованців групи продовженго школи № 27 до пізнавальної мандрівки в часі «Моя Україна – зоря світанкова». Діти дізнались багато нового і цікавого про Україну з мультимедійної презентації «Моя найкраща в світі сторона! Чарівна, неповторна!». З її допомогою малеча помилувалася неповторними краєвидами рідної землі та познайомилися з державними та народними символами рідного краю. Захоплюючою стала для діток також і віртуальна екскурсія «Міста старовинні i замки прекрасні...». Відвідавши її, малеча познайомилась з історією походження назв українських міст, помилувалася їхніми визначними пам’ятками архітектури. Діти відповідали на запитання вікторин і виконували різноманітні завдання з інтерактивної українознавчої гри «Як у нас на Україні!».

Справжньою родзинкою зустрічі стало викладання карти України у вигляді пазла «Соборна Україна очима дітей».