Надрукувати
Перегляди: 1537

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області закликає громадян не виходити нині на лід, щоб уникнути трагічних наслідків.

З початку тижня на Сумщині, як і по всій території країни, спостерігається підвищення температурних показників, що сприяє таненню та руйнуванню льодового покриву на водоймах.

За таких умов вихід на тонку кригу та риболовля становлять надзвичайну загрозу для життя і здоров’я людей. Втім, громадяни здебільшого ігнорують елементарні правила безпеки і продовжують виходити на лід, що може стати причиною трагічних наслідків.

У поточному році в Україні зафіксували 22 випадки загибелі людей на водоймах (двоє загиблих – діти). 1 січня в Путивлі на річці Сейм загинув місцевий житель, який тонкою кригою вирушив на зимову риболовлю.

Для попередження таких випадків, при перебуванні на водних об'єктах необхідно суворо дотримуватись вимог безпечної поведінки. Слід пам'ятати, що під час нестійких погодних умов і відлиг льодове покриття значно втрачає свою міцність, на ньому з'являються промоїни та інші небезпечні ділянки.

Рятувальники закликають сумчан, в першу чергу любителів зимової риболовлі, бути відповідальними у питанні особистої безпеки і в даний період взагалі утриматись від виходів на кригу, яка стає вкрай небезпечною.