Надрукувати
Перегляди: 1544

95 сумчан уже подали декларації про майновий стан і доходи за 2015 рік.

Про це повідомляє Державна податкова інспекція у м. Сумах.

На кінець січня, інформують у відомстві, загальна сума задекларованого доходу склала 9,6 млн грн. З цієї суми нараховано до сплати ПДФО на суму 711 тис. грн. (до бюджету вже надійшло 88 тис. грн.), військового податку нараховано 142 тис. грн. (сплачено 20 тис. грн.).

«Незважаючи на те, що чимало днів січня сумчани присвятили святкуванням Нового року та Різдва, сумлінність та порядність наших містян приємно вражає», – повідомляє начальник відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб ДПІ у м. Сумах Валерія МОСКАЛЬЧУК.

Наразі актуальним серед жителів міста є декларування спадщини. До інспекції вже надійшло 55 декларацій на загальну суму 8,2 млн грн.

Податківці нагадують, що з початку 2016 року розпочалася кампанія декларування доходів, отриманих громадянами у 2015 році. Річна декларація про майновий стан і доходи подається громадянами – платниками податку, які протягом звітного року отримували доходи, що не підлягали оподаткуванню із джерела виплати.

Зазначеній категорії сумчан необхідно звернутися до органу державної фіскальної служби за місцем проживання і надати декларацію до 1 травня 2016 року.

Для зручності й покращення обслуговування платників діє сервіс, який передбачає надсилання декларації про майновий стан в електронному вигляді. Для звітування оn-line необхідно лише отримати безкоштовний електронний ключ. Необхідні роз`яснення можна отримати в Центрі обслуговування платників ДПІ у м. Сумах (площа Покровська, 2, тел. для довідок: (0542) 701-747)