005.jpg

Сумський міський військовий комісаріат запрошує чоловіків віком від 18 до 55 років на військову службу за контрактом та службу у військовому резерві в Збройних Силах України.

Після укладання першого контракту військовослужбовцям виплачується одноразова грошова допомога в розмірах:

  • особам рядового складу – вісім прожиткових мінімумів;
  • особам сержантського і старшинського складу – дев’ять прожиткових мінімумів;
  • особам офіцерського складу – десять прожиткових мінімумів.

Грошове забезпечення становить:

для солдата – від 10167 грн. до 10870 грн.,

для сержанта – від 10870 грн. до 11628 грн.,

для офіцера – від 13945 грн. до 17900 грн.

При виконанні завдань у зоні ООС додатково сплачується 4500 грн., а на лінії розмежування – 10000 гривень.

Також військовослужбовцям за контрактом надається щорічна матеріальна допомога на оздоровлення, щорічна матеріальна допомога для вирішення соціально побутових питань. Вони забезпечуються речовим майном, харчуванням за рахунок держави, пільговим санаторно-курортним лікуванням, безоплатною медичною допомогою у військових медичних закладах.

Є можливість отримання статусу учасника бойових дій, вищої освіти заочно без відриву від служби за рахунок держави, виділення земельних ділянок під будівництво та інших пільг.

Резервістам у відповідності до військового звання за результатами виконання програми підготовки щорічно виплачується грошова винагорода. Також  надається компенсація за проїзд до місця проходження зборів та у зворотному напрямку і здійснюється виплата добових (у відповідності до військових звань).

Під час проходження служби дана категорія має право на відповідні соціальні гарантії, можливість просування по службі та отримання чергових військових звань. Законом України «Про військовий обов’язок і військову службу»  впорядковано грошові виплати резервістам за період виконання служби у військовому резерві (з розрахунку до двох мінімальних прожиткових мінімумів на місяць).

На весь період виконання обов’язків служби за резервістом зберігається місце роботи, посада та середньомісячна заробітна плата.

Охочим проходити на військову службу за контрактом та службу у військовому резерві в Збройних Силах України необхідно звертатись до Сумського міського військового комісаріату: вул. Г. Кондратьєва 157 ( каб. 403), тел.: 22-21-84, 22-61-54.