Надрукувати
Перегляди: 1633

28 січня столітній ювілей відзначила жителька міста Суми Лідія КИСЛА.

З визначною датою ювілярку привітали заступник міського голови Альона ДМІТРЄВСКАЯ та голова правління Сумського обласного благодійного фонду «Милосердя» Раїса ВОРОНЕНКО.

Гості вручили ювілярці квіти, подарунки та побажали бути берегинею свого родоводу ще багато-багато літ.

«Я щаслива жінка! Щаслива, що маю сина, невістку, онуків, правнуків і праправнучку. Щаслива тим, що всі живі-здорові й доглядають за мною. Я всім дякую за це, а особливо невістці Надії та сину Миколі», – ділиться ювілярка.

Лідія Кисла – наймолодша із 7 дітей багатодітної сім’ї хліборобів. Роки колективізації позначилися на житті родини. Батька, за те, що відмовився вступити в колгосп, закинули до в’язниці. Звідти живим він так і не повернувся. У важкі роки голодомору родина Лідії Кислої вижила, хоч голодомори негативно позначилися на здоров’ї всіх членів сім’ї.

А в роки війни у родину прийшло нове горе – одного з братів та його дружину розстріляли на подвір’ї їх будинку.

Жіноче щастя обминуло стороною ювілярку: заміжжя було короткотривалим. Вона поклялася не виходити більше заміж ніколи. Всю себе віддавала роботі в колгоспі й синочку Миколці. Материнське щастя врятувало її життя. Тепер син зі своєю родиною віддячують матері тим же.

Син забрав маму із села в Суми у 60-ті роки. Так і живуть дружною родиною. Родинне дерево Лідії Сергіївни розростається: є онуки, правнуки, праправнучка.