006.jpg

Міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді другий рік поспіль активно впроваджує програму «Щаслива родина».

Вона орієнтована на батьків, які виховують дітей та мають певні труднощі в емоційно-вольовій сфері, не достатньо розвинені комунікативні навички, а також потребують корегування стилів родинного виховання.

Програма включає в себе вісім занять, які проходять у формі тренінгів. Учасники опрацьовують наступні теми: «Активне слухання», «Я-ти висловлювання», «Стилі батьківського виховання», «Суть конфлікту та причини його виникнення», «Способи вирішення конфліктів», «Попередження насильства у домашньому середовищі», «Мої життєві цілі», «Стрес та способи боротьби з ним».

Участь у тренінгах дозволяє оволодіти навичками ефективного спілкування, розвинути здатність контролювати власну поведінку та конструктивно взаємодіяти з дітьми в сім’ї, а також усвідомити особисту відповідальність за власні дії та спосіб життя.

Торік було проведено 11 зустрічей за програмою «Щаслива родина» та охоплено 43 особи. З січня 2019 року – два тренінгових заняття, яких узяли участь 11 батьків, які опинилися в складних життєвих обставинах.

У міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді зазначають, що останнім часом кількість охочих підвищувати свій батьківський потенціал збільшується.

Додаткову інформацію щодо участі у тренінгових заняттях за програмою «Щаслива родина» можна отримати безпосередньо в міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за адресою: вул. Харківська, 42 або за тел.: 70-06-07, 70-07-04.