005.jpg

Начальник управління капітального будівництва та дорожнього господарства Віталій ШИЛОВ зустрівся з журналістами, аби донести свою позицію щодо звинувачень Рахункової палати України у недотриманні певних вимог при розробці проектно-кошторисної документації на реконструкцію стадіону «Авангард».

Посадовець повідомив, що торік у жовтні Територіальне управління Рахункової палати по Харківській, Сумській та Полтавській областях перевіряло, як були використані кошти Державного фонду регіонального розвитку, що спрямовувались на реконструкцію стадіону.

В актах огляду стану виконання будівельно-монтажних робіт на об’єкті перевіряльники вказали непідтверджені витрати на суму 1496,88 грн. та безпідставне (незаконне) використання коштів Фонду в загальній сумі 347,58 тис. гривень.

Щодо першого, зауважив начальник управління капітального будівництва та дорожнього господарства, йшлось про відсутність чотирьох лотків водовідвідних. Вони були придбані та встановлені, але на момент перевірки їх не виявилось. З цим зауваженням в управлінні погодились та пообіцяли усунути недолік. По другому, подали свої зауваження до акта аудиту, але відповіді досі не отримали.

Про інші фінансові порушення, говорить Віталій Шилов, не йшлось, але днями він дізнався зі ЗМІ, що Рахункова палата закидає сумським посадовцям також заниження класу категорії об’єкта, складання проектно-кошторисної документації російською мовою та посилання на стандарти Російської Федерації.

Дану інформацію очільник управління капітального будівництва та дорожнього господарства спростовує, посилаючись на документи. Говорить, займались реконструкцією існуючого поля та існуючих бігових доріжок та існуючих трибун, проектно-кошторисна документація зроблена українською мовою, але спрацював людський фактор, і в розділі про освітлення згадуються ліхтарі російського виробництва.

«Наради щодо цього об'єкту відбувались регулярно, навіть більше – проектну документацію відправляли до Києва на погодження. Безпосередньо на місці була створена робоча група, яка обговорювала кожен блок, кожен момент», – зазначив Віталій Шилов.

Посадовець повідомив, що на продовження реконструкції стадіону «Авангард» у міському бюджеті на поточний рік передбачено 8 млн грн., ще 4 млн грн. очікують від Державного фонду регіонального розвитку. Цих коштів, зазначив Віталій Шилов, має вистачити, аби завершити заплановані роботи, а втім, усе залежатиме від вартості покриття для поля, яке виробляють лише за кордоном.