003.jpg

У неділю, 3 березня, в міському парку ім. Кожедуба відбудеться театралізоване свято «Сумська масляна».

Про цьогорічне святкування під час брифінгу розповіли заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО та начальник відділу культури та туризму Наталія ЦИБУЛЬСЬКА.

Як завжди, Масниця супроводжуватиметься гучними гулянням, веселими піснями й танцями, іграми, частуванням найрізноманітнішими смаколиками, головними з яких традиційно будуть млинці.

«Неможливо уявити собі завершення зими без традиційного святкування Масляної. Масляна – це українське свято на честь весняного пробудження природи. Символом Масляної є млинці і наступної неділі у міському парку ім. Кожедуба гості свята зможуть розважитись і поласувати смачними млинцями з різноманітними начинками. Тож запрошуємо сумчан та гостей міста приєднатися, гарно відпочити та отримати максимум позитивних емоцій», – зазначила Віра Мотречко.

Народне гуляння розпочнеться о 10:00, коли почнуть працювати торгівельні майданчики з млинцями, шашликами та різними наїдками. З 11:00 до 17:00 на гостей святкового дійства чекають народні обряди, веселі конкурси та розваги.

Начальник відділу культури та туризму Наталія Цибульська додала, що у програмі театралізованого свята «Масляна іде, на всі Суми гуде!»: ігри та конкурси для дітей, обряд спалення опудала, розважально-ігрова програма «На Масляну співайте, грайте, усіх пригощайте!», спортивні змагання, святкова концертна програма, гирьовий чемпіонат та інші розваги. На всіх гостей дійства чекатимуть незабутні враження, а на учасників конкурсів – ще й солодкі подарунки та сувеніри.

Принагідно, Наталія Цибульська поінформувала, що же протягом березень-квітень відбуватиметься міський фестиваль народної творчості «Сумські зорі».

«Сумські зорі» – це найстарший фестиваль, що проводиться щороку на теренах області і має історію понад 40 років. Захід проводиться серед колективів художньої самодіяльності та аматорів народної творчості підприємств, установ, організацій, навчальних закладів. У ньому беруть участь всі, хто хоче показати свої вміння, майстерність та напрацювання за рік. Цьогоріч фестиваль присвячений 80-річчю створення Сумщини», – зазначила посадовця.

Фестиваль має на меті збереження національної культури, сприяння розвитку та підтримку аматорського мистецтва, популяризацію творчих здобутків колективів художньої самодіяльності Сум, підвищення статусу працівників культури та посилення уваги з боку керівників підприємств, установ та організацій до проблем народної творчості.

Фестиваль проводиться за наступними жанрами: вокальний, хореографічний, інструментальний, театральний; оригінальний, фольклорний. Переможці визначаються в кожному жанрі та нагороджуються дипломами лауреатів і цінними подарунками.

Всі охочі проявити себе, можуть стати учасниками фестивалю, звернувшись до відділу культури та туризму за адресою: вул. Горького, 21, каб. 316, або на електронну пошту: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Переможці фестивалю стануть учасниками грандіозного творчого звіту м. Суми, що відбуватиметься у травні.