Надрукувати
Перегляди: 1414

Очільник обласного центру Олександр ЛИСЕНКО, під час наради зі своїми заступниками, вже вкотре порушив питання батьківських коштів у навчальних закладах міста.

«Багато сумчан не вірять, що вже скоро їм не доведеться здавати кошти на утримання навчальних закладів, де навчаються їхні діти. Хочу запевнити, Суми нарешті подолають цю практику», – підкреслив керівник міста.

Він дав доручення своєму профільному заступнику Степану ПАКУ, організувати розширену нараду з керівниками навчальних закладів міста, де ще раз роз’яснити всі нюанси щодо фінансування поточного утримання шкіл та дитячих садочків.

«Я хочу, щоб всі зрозуміли: вже з 1 березня батьки не повинні здавати кошти. Припиняємо цю ганебну практику раз і назавжди. Про це ще раз буду говорити з директорами садочків та шкіл», – додав міський голова.

Нагадаємо, цьогоріч з міського бюджету на фінансування галузі освіта передбачено 223 млн. грн., з них 21,8 млн. грн. – на харчування дітей. Разом з субвенцією, бюджет галузі «Освіта» складає 415,4 млн. грн. Бюджет розвитку, який витрачається на придбання матеріалів, обладнання та проведення капітальних ремонтів становить 12,8 млн. грн.

Аби зменшити тягар з батьків, за ініціативи міського голови з міського бюджету додатково було виділено 8 млн. грн. на поточне утримання навчальних закладів. Ще по 100 тис. грн. на ці потреби вирішили спрямувати депутати найбільшої фракції Сумської міської ради.