001.jpg

З нагоди 210-ї річниці з дня народження видатного німецького композитора-романтика Фелікса Мендельсона-Бартольді викладачі дитячої музичної школи № 1 організували творчий вечір.

Розпочався вечір зі знайомих всім звуків славетного «Весільного маршу» Мендельсона, який дійсно став своєрідною візитною карткою композитора. А далі зі сцени лунали різноманітні твори німецького романтика, сповнені чарівної поезії почуттів. Серед них Концерт для фортепіано з оркестром № 1, який віртуозно виконала Марія ДАНИЛЬЧЕНКО (партію оркестру в перекладанні для фортепіано – Оксана КОГЕН), Капричіо фа-дієз мінор у переконливому виконанні Катерини ПОРОШИНОЇ та велика кількість інструментальних мініатюр. Слухачів замилували вокальні опуси Мендельсона, у виконані викладачів Валентини БУРЯК та Марини СІДЕЛЬНІК з ученицею Діаною СЕРГІЄНКО.

Присутні в залі мали можливість почути популярні твори Мендельсона перекладенні для різних інструментів. Їх майстерно виконали Тетяна ПЛЮЩ (домра), Володимир СОКОЛОВ (фагот), Юлія ЄРМАК (флейта) та Євген ПЕТРЕНКО (гітара). Чудові хвилини подарував слухачам дует піаністів у складі Людмили МАЗІНОЇ та Світлани ДРЯГІНОЇ, які заграли маленькі перлинки німецького романтика – п’єси з циклу «6 дитячих п’єс в 4 руки».

Вечір, присвячений Феліксу Мендельсону став справжнім святом класичної музики.