0012.jpg

В обласній філармонії відбулася творча зустріч з відомою поетесою, композитором, громадським діячем, членом правління Сумської організації Національної спілки письменників України, членом Національної спілки письменників України та Національної спілки майстрів народного мистецтва – Людмилою РОМЕН.

Це був незвичайний захід, а літературно-мистецьке свято під назвою «Сонцестояння любові», присвячене 60-річчю Людмили Ромен.

У залі зібралися люди, які знають і шанують Людмилу Ромен за творчість, за її чітку громадянську позицію, і талант, яким вона ділиться через свої роботи: фортепіанні твори, хорові партитури, сотні пісень на власні слова та твори українських поетів. А ще вона автор багато поетичних збірок: «На вітрянім вогні», «Горобина ніч», «Мовчать дерева роду…», «Яблука з неба», «Білий лебідь – лебідь Чорний», «Вірую», «Грім», «Злюби», «Місто моєї долі» та інших.

Під час заходу для присутніх звучали літературні й музичні твори на слова та у виконанні самої героїні свята.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО разом із своїм заступником Вірою МОТРЕЧКО привітали шановану письменницю та поетесу і побажали їй натхнення, нових творчих досягнень, нових музичних композицій.

«Ви – людина, яку люблять люди не лише в цьому залі, а все місто, вся Україна. Любимо, шануємо, поважаємо, ви – найяскравіша представниця сучасності, вся ваша творчість пронизана любов'ю до людей, до історії, до нашої рідної країни, – зазначив очільник Сум. – Тож чи може одна людина змінити історію? Може. Якщо ця людина – Людмили Ромен, з таким талантом, багатогранністю як у неї, вона здатна доторкнутися до нашої душі, наших думок і навіть змінювати наше життя».

Потому Олександр Лисенко здійснив почесну місію – за багаторічну творчу працю, високий професіоналізм, активну участь у культурно-мистецькому житті Сум, вагомий особистий внесок у розвиток культури і духовності суспільства та з нагоди 60-річчя очільник міста вручив Людмилі Ромен Почесну відзнаку Сумської міської ради «За заслуги перед містом» ІІІ ступеня.