003.jpg

У Сумах триває укладання додаткових угод із аптечними закладами, у яких протягом першого кварталу вичерпались кошти за договорами на відпуск ліків за урядовою програмою «Доступні ліки».

За словами заступника міського голови Максима ГАЛИЦЬКОГО, наразі мова йде про 200 тис. гривень.

«У зв'язку зі зміною моделі механізму оплати лікарських засобів за вказаною програмою обов'язок забезпечення функціонування програми переходить від відділу охорони здоров’я до Національної служби здоровя України. Відповідно на перший квартал 2019 року Урядом було закладено обмежене фінансування на забезпечення населення доступними ліками. На теперішній час проводяться заходи щодо укладення додаткових угод на пропорційне збільшення загальних сум договорів суб'єктам господарювання, у яких вичерпані кошти за договорами», – зазначає посадовець.

Загалом, на перший квартал цього року з державного бюджету виділили 1,5 млн грн. (в подальшому знято Сумською обласною радою 10 тис. грн.) на забезпечення населення міста доступними ліками, з них по мережі аптечних закладів вже розподілили 1,2 млн гривень.

Максим Галицький повідомив, що на сьогодні у Сумах відпуск препаратів за урядовою програмою «Доступні ліки» здійснюють шість аптечних закладів.