Надрукувати
Перегляди: 1600

Польсько-Американський Фонд Свободи і Фонд Освіта для Демократії оголошують відкритий конкурс для молодих лідерів, що здобули вищу освіту та які зацікавлені у розвитку демократії, економіки і громадянського суспільства у своїх країнах та в регіоні.

Участь у ньому можуть взяти кандидати з України, Білорусі, а також Молдови, Грузії, Вірменії, Азербайджану, Казахстану і Киргизстану.

За професією учасники конкурсу мають бути експертами, політиками, працівниками органів державної влади і самоврядування; підприємцями, менеджерами; лідерами неурядових організацій, діячами культури і громадськими діячами; викладачами вузів; журналістами.

Повчитися та пройти стажування можна за наступними спеціальностями: економіка і менеджмент; адміністрація/менеджмент (бізнес, неурядові організації, культура, охорона навколишнього середовища, охорона здоров’я, освіта); державне управління (органи державної влади і самоврядування); право; суспільні науки (соціальна психологія, соціологія); політологія і міжнародні відносини; політика розвитку та гуманітарна допомога.

Реалізація Програми відбувається в рамках двосеместрового навчання у вищих навчальних закладах Польщі та 2-4 тижневих професійних стажувань у державних або приватних установах і організаціях.

Ті сумчани, які мають бажання подати свою кандидатуру на участь у конкурсі, повинні відповідати ряду вимог. А саме: мати громадянство і постійно проживати в одній із вищевказаних держав (особи, які мають карту постійного проживання в Польщі, не можуть претендувати на отримання стипендії Кіркланда); повна вища освіта (ступінь магістра); вік до 35 років (в обґрунтованих випадках до 40 років); знання польської мови (на рівні, достатньому для участі в лекціях та семінарських заняттях, а також для написання дипломної роботи) або знання англійської мови – у випадку обрання кандидатом конкретного навчального курсу цією мовою (в такому випадку достатнім вважається пасивне знання польської мови).

Під час співбесіди обов’язково потрібно продемонструвати знання польської мови як мінімум на рівні В1 (якщо робота буде писатися польською) або принаймні А1 (робота буде писатися англійською); досвід професійної діяльності – мінімум 2 роки.

Стипендіати отримуватимуть 1800 польських злотих на місяць. Додатково програма покриває такі витрати: вартість навчання, проживання в Польщі, страхування, білет до Польщі і додому, візові витрати.

Заявку необхідно надіслати до 1 березня 2016 року.

Детальну інформацію можна знайти за посиланням http://www.kirkland.edu.pl.