Надрукувати
Перегляди: 1472

У суботу в Сумах відбувся семінар для мешканців багатоквартирних будинків із питань розвитку існуючих ОСББ, інформаційної підтримки бажаючих зареєструвати об’єднання та щодо впровадження енергоефективних заходів.

В обговорені взяли участь представники ОСББ, голова постійної депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства, благоустрою, енергозбереження, транспорту та зв’язку Вікторія ГРОБОВА, громадські активісти, які планують створити об’єднання, представники Громадянської мережі ОПОРА та жителі Хіммістечка, котрі виявили зацікавленість до даних питань.

Учасники семінару обговорили зміни в законодавстві та особливості реалізації реформ у житлово-комунальній сфері в Сумах. Присутні отримали інформаційні матеріали, розроблені в рамках Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» (Проект USAID), в яких прописані детальні інструкції з приводу створення та управління вже діючими ОСББ.

1455006210 2

Окрім вирішення практичних питань функціонування ОСББ, учасники семінару визначились із новими напрямками взаємодії. Зокрема підписано Меморандум про співпрацю між Громадянською мережею ОПОРА та Асоціації ОСББ «Сумщина». За цим документом сторони планують співпрацювати в напрямку популяризації методів з енергоефективності та енергозбереження, а також надавати інформаційно-консультативну підтримку ОСББ.

«Насправді інформація щодо успішної практики вже діючих ОСББ в усіх регіонах України має поширюватись серед мешканців багатоквартирних будинків. Адже ті, хто взяв відповідальність за власне житло на себе, вже зараз поліпшують своє становище і в багатьох випадках суттєво заощаджують на комунальних послугах. Співпраця з успішно діючими ОСББ сприятиме активізації населення та допоможе мешканцям міст і містечок вирішити питання управління власним майном», – зазначила місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Наталя ВИСІКАНЕЦЬ.