Надрукувати
Перегляди: 1629

Чотири реабілітаційні установи України надають учасникам антитерористичної операції послуги з психологічної реабілітації.

Направленнями на відновлення психічних і фізичних сил військовослужбовців забезпечує управління соціального захисту населення.

Психологічна реабілітація відбувається державним коштом.

На поточний рік визначено чотири реабілітаційні установи, в яких постраждалим учасникам АТО надають відповідні послуги: ДП «Клінічний санаторій «Курорт Березівські мінеральні води» ЗАТ «Укрпрофоздоровниця» (с. Березівське, Дергачівський р-н, Харківська обл.), ДП «Південь-Курорт-Сервіс» на базі санаторію «Орізонт» (смт. Сергіївка, м. Білгород-Дністровський, Одеська обл.), ТОВ «Феофанія» (м. Київ), санаторій «Остреч» (м. Мена, Менський р-н, Чернігівська обл.).

Термін проходження реабілітації – 14 днів.

Для отримання реабілітаційних послуг отримувач або його законний представник звертаються до управління соціального захисту населення за місцем реєстрації та заповнюють заяву.

До неї додають копію посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни; копію документа, що підтверджує безпосереднє залучення до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення. Разом із копіями необхідно подати для огляду й оригінали документів.

Управління соціального захисту населення видає отримувачу направлення на психологічну реабілітацію до реабілітаційної установи. У ньому зазначено дату початку реабілітації, у відповідності до якої учасник АТО має прибути до санаторію.

Додаткову інформацію можна отримати в управлінні соціального захисту населення (м. Суми, вул. Харківська, 35, каб. 124, контактні тел.: 60-45-52, 79-02-05).