Надрукувати
Перегляди: 1424

Упродовж 2015 року сумські платники єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування перерахували в бюджет 1 мільярд 870 мільйонів гривень, що на 173,7 мільйона гривень більше показника 2014 року.

Завдяки цьому індикативний показник виконано на 107,4 %, тобто бюджет додатково отримав 129,4 мільйона гривень.

Тільки за підсумками січня прийдешнього року на соціальні гарантії було направлено 73,3 мільйона гривень ЄСВ.

За стриманими цифрами стоїть кропітка та скоординована робота фахівців фіскальної служби Сум, Пенсійного фонду, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, і яка не може бути позитивною без сумлінного виконання працедавцями своїх зобов’язань перед найманими працівниками і державою.

«Вчасно і в повному обсязі сплачений єдиний соціальний внесок – це основа соціального захисту громадян, які сьогодні як ніколи потребують державної підтримки. Сплата єдиного внеску гарантує конституційне право на соціальний захист. А це – гідне пенсійне забезпечення, захищені соціальні гарантії на випадок безробіття, нещасних випадків чи професійних захворювань та інші виплати», – зазначає заступник начальника відділу адміністрування податків із самозайнятих осіб та єдиного соціального внеску Державної податкової інспекції у м. Сумах Валентина НАБОЙЧЕНКО.