003.jpg

У п`ятницю відбувся «круглий стіл» для суб’єктів соціальної роботи, які надають соціальні послуги особам з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Ініціатором розмови, що велась у соціальному гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, виступив міський Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Мета такої робочої зустрічі, зазначила заступник міського голови Альона ДМІТРЄВСКАЯ,

консолідувати зусилля установ, що надають послуги особам з числа дітей-сиріт, для надання комплексної підтримки та захисту їхніх прав та інтересів.

У своїх виступах учасники «круглого столу» ділились досвідом вирішення питання забезпечення житлом, відновлення документів тощо.

Спеціаліст центру зайнятості Юлія ГУЛЬКІНА повідомила про актуальні вакансії на ринку праці та можливість залучення осіб даної категорії до громадських оплачуваних робіт.

Фахівець із соціальної роботи Центру реінтеграції бездомних осіб Тамара РАК розповіла про зміни в чинному законодавстві, які стосуються порядку реєстрації за адресою установи.

Наразі на обліку у міському Центрі соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді перебуває 119 осіб із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, яким відповідно до потреб надається соціальна підтримка та допомога.