006.jpg

Всі представники міста посіли призові місця у ІІІ (обласному) етапі Всеукраїнських олімпіад з російської мови та літератури, хімії та правознавства.

У суботу сумчани отримали три перемоги на олімпіаді з російської мови та літератури, що відбулась на базі обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. За перемогу змагались представники 13 районів та семи міст Сумщини. Усього – 29 учасників (9 клас – дев`ятеро, 10 клас – 10, 11 клас – 10). Найчисельнішими були команди Сум і Шостки (по три особи кожна), вони ж і здобули найбільшу кількість дипломів переможців.

Також у вихідні представники навчальних закладів обласного центру посіли 12 призових місць на олімпіаді з хімії. У змаганнях узяли участь 74 учня (8 клас – 15, 9 клас – 26, 10 клас – 18, 11 клас – 15). Олімпіада традиційно складалась із двох турів: теоретичного (база проведення – обласний інститут післядипломної педагогічної освіти) та практичного (9-11 класи – база проведення – СумДПУ ім. А. С. Макаренка; 8 клас – обласний інститут післядипломної педагогічної освіти). Серед найуспішніших навчальних закладів, за результатами олімпіади з хімії, Сумська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 10 імені Героя Радянського Союзу О. Бутка (п`ять призових місць) та Олександрівська гімназія (чотири призових місця).

8 лютого, шестеро школярів міста взяли участь в олімпіаді з правознавства і всі стали переможцями. Загалом в обласному інституті післядипломної педагогічної освіти зібрались 55 учасників (9 клас – 22, 10 клас – 23, 11 клас – 10). У сумчан – найкращий результат.

 

Список переможців