0012.jpg

10 лютого відбулася відеоселекторна нарада в облдержадміністрації щодо підсумків виконання плану основних заходів цивільного захисту населення за минулий рік.

В ній взяв участь міський голова Олександр ЛИСЕНКО і начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Артур ПЕТРОВ.

За словами керівника міста, протягом 2015 року на території обласного центру надзвичайних ситуацій не допущено, здійснювалась технічна інвентаризація, ремонт, а також поточне утримання існуючого фонду захисних споруд цивільного захисту.

Як повідомив Артур ПЕТРОВ, на оперативному обліку в місті знаходиться 122 захисні споруди, з яких: 101 сховище та 21 протирадіаційне укриття. Протягом року комісійно перевірено 93 захисні споруди цивільного захисту, на 18 захисних спорудах проведено поточний та капітальний ремонт, на що спрямували 727,3 тис. грн. коштів підприємств, установ та організацій міста.

На міському захищеному пункті управління встановлене аварійне освітлення, закуплене за рахунок коштів міського бюджету на суму 20 тис. грн.

Протягом минулого року постійно здійснювалась координація дій відповідальних служб, підприємств, установ та організацій з питань цивільного захисту. «Резервний фонд на випадок ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на 2016 рік складає 11,3 млн. грн.», – підкреслив міський голова.

У поточному році на утримання існуючої системи оповіщення спрямували 140 тис. грн. Нині вирішується питання щодо впровадження нової системи оповіщення міста.

Крім того, проводилася практична підготовка фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту, тренування, змагання санітарних постів, навчання тощо.

Директор Департаменту цивільного захисту населення облдержадміністрації Олександр МИЛАШ відзначив злагодженість роботи органів управління цивільного захисту міста Суми.