Надрукувати
Перегляди: 1257

Викладачі та учні дитячої музичної школи № 2 у рамках дитячої філармонії подарували сумчанам творчий проект.

Програма, яка складалась із 19 різноманітних номерів, відбулась в концертній залі обласної філармонії.

Звучали твори Й. С. Баха, Г. Ф. Генделя, Ж. Б. Люллі, Й. Пахельбеля та інших представників епохи бароко.

Марш до турецької церемонії з опери Ж. Б. Люллі «Буржуа джентльмени» виконав оркестр викладачів та учнів незвичайного складу, в якому звучали скрипки, духові, народні та ударні інструменти, бас-гітара та синтезатор (керівник оркестру та аранжувальник Олександр СТИЧУК)

Ансамбль бандуристів нагадував звучання клавесину. Унікальне аранжування «Куранти» Ж. Б. Люллі, яку виконав ансамбль гітаристів вразив витонченим відчуттям стилю.

Ансамбль викладачів «Скерцино» під керівництвом Заслуженого працівника культури Леоніда ОСТРОВСЬКОГО супроводжував хореографію старовинних танців студентів кафедри хореографії та музично-інструментального виконавства навчально-наукового інституту культури і мистецтва під керівництвом старшого викладача Анатолія МАКСИМЕНКА.

Вражали яскравістю та самобутністю костюми артистів. Вишукано та тендітно виглядав ансамбль маленьких вокалістів у старовинних костюмах та перуках (керівник Лариса ШУЛЬГІНА).

Слухачі були у захваті від виступу старшого хору (керівник, аранжувальник та соліст-викладач-методист Лариса МУХІНА), який вражав узгодженістю дій та звучанням.

Прикрасою концерту стали ансамблі викладачів.