0012.jpg

Працівники бібліотеки-філії № 4 провели лекцію для старшокласників НВК № 16 ім. Олексія Братушки, присвячену проблемі захворюваності українців на туберкульоз.

Захід приурочили до Всесвітнього дня боротьби з захворюванням на туберкульоз.

Бібліотекарі ставили собі за мету: поширення інформацію про туберкульоз та упередження захворюваності на цей недуг серед молоді.

Упродовж заходу старшокласники дізнались про основні прояви інфекційного захворювання, зокрема: симптоми недуги, яким шляхом передається інфекція, профілактику туберкульозу, які люди мають найбільший ризик захворюваності, скільки коштує лікування (в Україні лікування безкоштовне), а ще основні методи діагностування, тощо.

Бібліотечні працівники свою розповідь урізноманітнили показом відео «Туберкульоз і сучасність», крім того ознайомили присутніх з книжковою виставкою «Туберкульоз в Україні. Чому проблема не подолана?»

Нагадаємо, Всесвітній день боротьби з захворюванням на туберкульоз відзначається за рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я з 1993 року. Саме 24 березня 1882 року німецький мікробіолог Роберт Кох повідомив про відкриття збудника туберкульозу. Символом Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом є біла ромашка, як символ здорового дихання.