0010.jpg

Міський центр зайнятості організував для сумських школярів масштабний профорієнтаційний захід.

За мету фахівці центру мали проінформувати учнів випускних класів про послуги служби зайнятості з профорієнтації; презентувати державний професійно-технічний навчальний заклад та ознайомити зі змістом професій будівельного напрямку та сфери послуг; популяризуватия та відновити престижність праці робітника у суспільстві. Профорієнтаційний інтенсив відвідали близько 150 старшокласників. Серед них – 16 дітей, позбавлених батьківського піклування.

Для відвідувачів провели майстер-класи справжні професіонали своєї справи та учні училища. Найкраще інформація засвоюється в ігровій формі, тому організатори влаштували для учасників квест-гру із виконанням завдань по різним локаціям. Школярі мали можливість не тільки споглядати, а й самим спробувати себе у виконанні певних видів робіт (нанесення штукатурного розчину, створення зачіски, виконання швейних операцій, оздоблення тістечок тощо.). Найактивніші отримали призи та нагороди. Перегляд колекцій моделей від театру мод «Галатея», створених власноруч учнями та виступ творчого колективу не залишили байдужим жодного із глядачів.

Особливо задоволеними залишились ті, хто додому цього дня повернувся із вишуканою зачіскою чи професійним макіяжем від майстрів. Також зі школярами працювали фахівці служби зайнятості, які консультували дітей щодо професійного самовизначення та презентували електронний сервіс Державної служби зайнятості – Платформу професійної орієнтації та розвитку кар’єри.