Надрукувати
Перегляди: 1411

Непоодинокі випадки, коли працівники магазинів, реалізуючи товари підакцизної групи, не проводять операцію продажу через касовий апарат. Заощаджують на податках. Як результат - за рахунок такої «економії» величезна сума відрахувань не надходить до бюджету.

З метою забезпечення повноти надходжень акцизного податку та за ініціативою керівництва Сумської міської ради, фахівцями Державної податкової інспекції у м. Сумах проводяться фактичні перевірки із хронометражем господарських операцій.

 

Зазначена перевірка здійснюється без попередження платника податків та проводиться фахівцями органів ДФС у присутності посадових осіб суб’єкта господарювання, що фактично здійснює розрахункові операції.

Під перевірки підпадають ті, які декларують незначні обсяги нарахувань акцизного податку з реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів із розрахунку на 1 дійсну ліцензію, тобто не виконують вимоги законодавства щодо роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, визначені Законом України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», Постановою КМУ «Про встановлення розміру мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв», Законом України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

На даний час за результатами проведених хронометражів, податківцями встановлено заниження суми виручки від реалізації підакцизних товарів в порівнянні з відповідним періодом минулого місяця в середньому на 40%.

Фахівці ДПІ у м. Сумах попереджають непорядних платників, які заощаджують на податках, що рано чи пізно їм доведеться розрахуватися з державою, але це буде значно дорожче. Оскільки до суми недоплати додається ще й сума величезного штрафу.