006.jpg

Департамент соціального захисту населення повідомляє про запровадження Урядом з 1 квітня поточного року допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім'ях.

Виплачуватиметься така у розмірі 1700 грн. щомісяця.

Державна допомога призначатиметься на третю і кожну наступну дитину та виплачуватиметься щомісяця до досягнення дитиною шестирічного віку. У разі коли в сім’ї одночасно народилося двоє і більше дітей, внаслідок чого сім'я набула статусу багатодітної, виплата допомоги здійснюватиметься на кожну таку дитину.

Для призначення допомоги одному з батьків, з яким постійно проживає дитина, необхідно звернутися до органу соціального захисту населення за місцем проживання багатодітної родини із заявою за формою, затвердженою наказом Міністерства соціальної політики України.

При подачі такої заяви необхідно пред’явити паспорт громадянина України (паспортний документ іноземця) або інший документ, що посвідчує особу та підтверджує її спеціальний статус, та подати копії таких документів: посвідчення батьків багатодітної сім'ї (з пред'явленням оригіналу) та посвідчення дитини з багатодітної сім'ї (з пред'явленням оригіналу); свідоцтв про народження всіх дітей (з пред'явленням оригіналів).

Для громадян, які звернуться у період з квітня по червень 2019 року за наданням допомоги на дітей, які виховуються в багатодітних сім’ях, зазначена допомога призначається з 1 квітня 2019 року.