0010.jpg

У четвер відбулось урочисте відкриття дитячого будинку сімейного типу родини КОЧЕРЕЖЧЕНКО.

Це перший ДБСТ в Сумах за останні 20 років.

Із присвоєнням нового статусу сім`ю Дмитра та Ольги Кочережченків вітали заступник міського голови Альона ДМІТРЄВСКАЯ, начальник служби у справах дітей Валерія ФЕРКАЛЮК, директор міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Марія ВЕРТЕЛЬ,

представники школи № 5, депутатського корпусу. На гостини завітали з короваєм, солодощами, мікрохвильовою піччю та іншими подарунками.

Альона Дмітрєвская подякувала подружжю за людяність, за те, що не побоялись відповідальності й подарували прийомним дітям родину, та пообіцяла й надалі підтримувати сім`ю.

До статусу дитячого будинку сімейного типу прийомна сім`я Кочережченко йшла дев`ять років. У жовтні 2007 року, вже маючи свого сина, подружжя взяло на виховання двох братиків. За дев`ять місяців надбали ще й свою біологічну донечку. Три роки тому сім’я поповнилась двома прийомними сестричками. А у січні поточного – ще трьома дітьми з однієї родини.

«Багато хто питає: чому ви це робите? А я навпаки питаю: чому ви цього не робите? Коли бачиш дитину в біді, то не допомогти просто не можна», – каже пан Дмитро.

Нині подружжя виховує дев`ятеро дітей (двоє рідних та семеро, позбавлених батьківського піклування), наймолодшому з яких рік і чотири місяці. П`ятеро діток уже школярі, троє – відвідують дитячий садок. Окрім навчання старші займаються ще й у гуртках, відвідують недільну школу. Голова родини власноруч добудовує будинок. Дружина займається вихованням дітей і хатніми клопотами. Доросліші діти чим можуть їй допомагають. Синів і доньок змалечку привчають до спорту. У вільний час родина любить ходити в походи.

Статус дитячого будинку сімейного типу дозволяє родині мати 10 дітей, тож, за словами Дмитра Кочережченка, не виключено, що в родині буде ще поповнення.

Цей дитячий будинок сімейного типу – другий у Сумах. Також у місті функціонує 15 прийомних сімей. Тут знайшли собі нову родину 40 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.