003.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО та його заступник Максим ГАЛИЦЬКИЙ привітали з початком змагань учасників міської  спартакіади з військово-прикладного багатоборства серед команд допризовної та призовної молоді.

У спартакіаді беруть участь представники закладів загальної середньої освіти, вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації та професійно-технічних навчальних закладів.

Як повідомила головний спеціаліст відділу у справах молоді та спорту Галина МИХАЛЬОВА, на початок спартакіади зареєструвались 27 команд, а це понад 100 учасників. У програмі змагань, які триватимуть з 9 по 12 квітня, біг, метання гранати,  підтягування на перекладині, кульова стрільба, плавання, подолання смуги перешкод.

Вітаючи учасників спартакіади з початком змагань міський голова Олександр Лисенко наголосив на тому, що гарна фізична підготовка є надважливою в питанні гартування тіла і духу майбутніх захисників України. Очільник міста побажав учасникам спартакіади успіхів та перемог, як у змаганнях, так і в повсякденному житті.

«Ви – наше майбутнє, від вас залежить, якою буде наша держава, – звернувся до хлопців міський голова. – Участь у спартакіаді – це один із кроків уперед: до згуртованості, виховання жаги до перемоги, до гартування сили духу та характеру, які так необхідні оборонцям України. Бажаю вам успіхів і перемог. І не лише в цих змаганнях, а і в майбутньому житті», – сказав очільник міста.

Після завершення офіційної церемонії відкриття спартакіади, Олександр Лисенко поспілкувався з присутніми на заході вихованцями Державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» ім. І. Г. Харитоненка, котрі у поточному та наступному роках залишать стіни навчального закладу.

Очільник міста поцікавився планами юнаків на майбутнє. Почувши, що ліцеїсти бачать своє майбутнє в лавах Збройних Силах України чи інших силових відомствах, Олександр Лисенко схвалив їхні наміри та запевнив, – хто повернеться після навчання до Сум, можуть розраховувати на повну підтримку міської влади, яка системно допомагає оборонцям. Серед останніх ініціатив – надання учасникам АТО коштів з міського бюджету на придбання житла та низка інших пільг та компенсацій.