001.jpg

Фахівці «Клініки, дружньої до молоді» дитячої клінічної лікарні Святої Зінаїди поспілкувались зі студентами сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ.

Говорили про профілактику ВІЛ/СНІДу.

Зустріч проводились у рамках акції «Здоровим бути модно!» та лекторію «Молодь за здоровий спосіб життя».

«Щоб досягти позитивних показників у стані здоров’я та відповідальній поведінці молоді, необхідно налагодити співпрацю та консолідувати зусилля з освітянами та систематично проводити освітні і профілактичні заходи. З сумською філією ХНУВС нам це вдалося. Маємо багаторічну продуктивну співпрацю в профілактичній роботі з молоддю. Організація заходу стала можлива завдяки сприянню провідного фахівця з виховної роботи Анни МІТІТЕЛ», - говорить завідуюча відділенням «Клініка, дружня до молоді» Владлена КОНЦЕВИЧ.

Психолог «Клініки, дружньої до молоді» Таїсія ЛУЦЬКОВСЬКА ознайомила студентів з основними принципами роботи «Клініки, дружньої до молоді», приділила особливу увагу можливостям юнацького віку. Разом зі студентами сформували девіз дорослості: «Я – найголовніша людина в своєму житті, яка здатна піклуватися про себе та бути відповідальною».
Завідувачка цієї установи Владлена Концевич озвучила, що впливає на наше здоров’я та процент впливу: умови навколишнього середовища – 20%; спадковість – 20%; медичні послуги, вчасне звернення за медичною допомогою, відмова від самолікування – 10%; спосіб життя – 50%.
Також наголосила, що проблеми в репродуктивній сфері дорослих беруть початок у підлітковому віці. Було проведено групове дотестове консультування. Озвучені шляхи передачі ВІЛ та засоби захисту.
Студенти переглянули документальний фільм про реальне життя людини з ВІЛ з метою мотивування пройти тест.
Всі охочі мали можливість пройти безкоштовно та анонімно тест на ВІЛ та отримати результат через 15 хвилин. Студенти були охоплені якісним дотестовим та післятестовим консультуванням сертифікованими фахівцями.
Протестовано 21 особу, всі результати негативні. По завершенню зустрічі молодь отримала методичну літературу.