0010.jpg

Цієї неділі, 14 квітня, відбудеться відкритий Сумський регіональний чемпіонат з перукарського мистецтва, макіяжу, нігтьової естетики та нарощування вій.

Про деталі чемпіонату під час брифінгу розповіли заступник міського голови Ольга ВОЛОШИНА, начальник відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Олег ДУБИЦЬКИЙ, директор компанії Niceme! cosmetics Іван ОКСЕНЧУК та директор навчальної студії «Академія краси» Світлана ОКСЕНЧУК.

Заступник міського голови Ольга Волошина повідомила, що масштабний захід, який стосується індустрії краси, – відкритий Сумський регіональний чемпіонат з перукарського мистецтва, макіяжу, нігтьової естетики та нарощування вій проходитиме в Конгрес-центрі СумДУ з 9:00 до 18:00.

«Міська рада організовує цей захід уже вшосте. У цих змаганнях можуть взяти участь, як професійні майстри так і початківці у цій сфері. Метою конкурсу є популяризація професій та допомога талановитій молоді самореалізуватись, отримати нові знання, поспілкуватись з майстрами міжнародного класу. Зазначу, що всі хто торік брали участь у сумському конкурсі, далі гідно представляли себе та місто, змагаючись на всеукраїнських конкурсах і посідаючи почесні місця. Запрошуємо всіх охочих, хто хоче приєднатися до світу прекрасного, прийти як учасник або як глядач, і ознайомитись із цими видами мистецтва», – зазначила Ольга Волошина.

За словами начальника відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Олега Дубицького, організаторами даного чемпіонату є міська рада та ГО «Сумське об’єднання перукарів», навчальною студією «Академія краси». Завдання, яке ставлять перед собою організатори – це підтримка молоді, обмін досвідом, підвищення професійного рівня підприємців-початківців, популяризація досвіду роботи кращих бьюті-майстрів міста та сприяння розвитку суб’єктів малого та середнього підприємництва у Сумах.

Разом з тим, Світлана Оксенчук додала, що чемпіонату передує активна підготовка, зокрема: майстер-класи, тренінги, консультації, індивідуальні навчання та навчання з підготовки до змагань у групах від провідних бьюті-майстрів України та суддів міжнародного класу. Фахівці проводять навчання з техніки фарбування, стрижки, макіяжу у навчальних закладах міста, учні яких братимуть участь у конкурсі.

Чемпіонат проводитиметься у рамках заходів цільової Програми підтримки малого та середнього підприємництва в м. Суми на 2017-2019 роки. На його проведення виділено 60 тис. грн. з міського бюджету та залучені спонсорські кошти.

До участі у чемпіонаті запрошуються суб’єкти господарювання, що надають послуги перукарень, салонів краси та косметології, учні профільних навчальних закладів. Змагання на чемпіонаті відбуватимуться у двох вікових категоріях – категорія юніори (особи до 23 років (за винятком 23-го дня народження в день виступу,) і основна вікова категорія (від 23 років і старше (без обмежень за віком).

Спікери розповіли журналістам, що цьогоріч змагання відбудуться у 15 номінаціях категорії «Нігтьова естетика», восьми номінаціях категорії «Перукарі», семи номінаціях категорії «Візаж», чотирьох номінаціях категорії «Нарощування вій». Учасників, які посядуть призові місця, буде нагороджено дипломами, кубками, медалями і цінними призами від спонсорів чемпіонату, а головне – визнанням їх майстерності. Задля об’єктивності оцінювання до журі запрошені судді міжнародного класу, представники відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів міської ради, депутати міської ради.

«Даний чемпіонат набирає обертів. Впевнена, що цього року учасників буде більше ніж торік, адже вже зареєстровано 185 заявок на участь, що на 61% більше ніж минулого року», – підкреслила Ольга Волошина.

Організатори зазначають, що прийом заявок на участь триває, зареєструватися можна на сайті чемпіонату.

Крім того, директор компанії Niceme! cosmetics Іван Оксенчук відмітив, що розширюється й географія учасників, окрім сумчан вже приєднались учасники з інших міст України: Полтави, Чернігова, Кременчука, Дніпра, Запоріжжя, Маріуполя, Донецька, Харкова.