002.jpg

Посадовці Сумської міської ради взяли участь у V Європейському конгресі місцевого самоврядування, що відбувся днями в Кракові (Республіка Польща).

До обговорення зазначених у програмі заходу питань долучились заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО, директор департаменту фінансів, економіки та інвестицій Світлана ЛИПОВА, секретар міської ради Андрій БАРАНОВ та депутат міської ради Олександр ЗИМЕНКО.

Загалом програма заходу розділялась на п’ять тематичних секцій: фінанси, економіка, інновації, суспільство, навколишнє середовище.

Разом із іншими учасниками Конгресу – представниками місцевих органів влади, сумські посадовці зосередились на шляхах підвищення ефективності роботи за допомогою фондів Європейського Союзу, ролі транскордонного та міжнародного співробітництва, місцевих ініціативах та побудові спільного майбутнього.

Окрім того, в рамках заходу працювали дискусійні панелі та тематичні блоки, які стосувались економічних, фінансових, інноваційних, суспільних, інвестиційних питань та навколишнього середовища.

Йшлось і про культуру в соціальній активності та розбудові місцевих громад, вплив культурного туризму на розвиток міст, про виклики, які стоять перед місцевими громадами.