007.jpg

У сумському ЦНАПі відбувся тренінг на тему: «Як працювати на Єдиному веб-порталі використання публічних коштів E-data.gov.ua».

Тренінг організували для бухгалтерів, які відповідальні за забезпечення якісної та ефективної роботи на Єдиному веб-порталі використання публічних коштів. У ньому взяли участь структурні підрозділи міської ради та облдержадміністрації, підприємства, установи та організації міста, які є розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів, цільових державних фондів.

Навчання проводили запрошені гості – експерти проекту «Ефективне управління державними фінансами» Олена ГУЦУЛ та Максим МАГЕЙ.

Заступник міського голови, керуючий справами виконавчого комітету Степан ПАК наголосив на актуальності проведення даного тренінгу, який сприятиме отриманню нових професійних знань робітників, які будуть корисні в роботі.

«Експерти проекту «Ефективне управління державними фінансами» ознайомлять з поняттями «відкритих даних», «великих даних», із законодавчою базою, регулюванням, відповідальністю, а ще розкажуть, як полегшати роботу з веб-порталом, щоб зекономити ваш час і автоматизувати робочий процес в цілому», – сказав посадовець.

Під час заходу учасникам розповіли про культуру та розвиток відкритих даних в Україні, наочно продемонстрували нововведення у «службовому кабінеті», реєстрацію та внесення інформації; розповіли про нормативно-правову базу, яка регулює функціонування веб-порталу використання публічних коштів; говорили про важливість оприлюднення даних про договори та звіти, про відповідальність за невиконання Закону України «Про відкритість використання бюджетних коштів». Також експерти проекту відповідали на всі запитання, що виникали у процесі роботи з веб-порталом.

Нагадаємо, Е-data — це офіційний державний інформаційний портал у мережі Інтернет, на якому оприлюднюється інформація про використання публічних коштів згідно з Законом України «Про відкритість використання публічних коштів» та реалізується концепція «Прозорого бюджету».