005.jpg

Міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді закликає сумчан створювати прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.

Фахівці міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді постійно займаються популяризацією сімейних форм виховання дітей, підбором та підготовкою кандидатів у прийомні батьки та батьки-вихователі, соціальним супроводженням вже створених прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу.

Наразі в місті функціонують 15 прийомних сімей та два дитячі будинки сімейного типу, в яких виховується 37 дітей. Міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді активно співпрацює з прийомними батьками та батьками-вихователями, надаючи їм підтримку інформаційного, соціально-педагогічного, психологічного та юридичного характеру.

За інформацією Служби у справах дітей, на сім’ю у місті ще чекають 20 сиріт. Разом із тим сумчани можуть замінити батьків дітям з інших регіонів України.

Детальну інформацію щодо особливостей створення та функціонування прийомної сім’ї чи дитячого будинку сімейного типу можна отримати за тел.: 70-06-06, 70-06-04, а також звернувшись безпосередньо до міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (вул. Харківська, 42).