001.jpg

На базі школи № 7 ім. М. Савченка під гаслом «Заклад освіти – територія безпеки» провели для сумських освітян семінар і показові навчання з питань організації та проведення Дня цивільного захисту.

Захід організували адміністрація школи, управління освіти і науки, Інформаційно-методичний центр, відділ з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, Навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Сумської області. Мали на меті ознайомити учасників з організацією та здійсненням заходів цивільного захисту, пов’язаних із запобіганням і реагуванням на надзвичайні ситуації техногенного, природного, соціального, воєнного характеру та захистом від факторів ураження учасників освітнього процесу, формування в них здоров’язбережувальної компетенції та практичних навичок.

У навчанні взяли участь керівний та педагогічний склад закладів загальної середньої освіти міста, представники обласних управлінь Державної служби з надзвичайних ситуацій, Національної поліції та патрульної поліції.

Присутні обговорили загальні питання забезпечення протипожежного захисту навчальних закладів, організації навчально-виховного процесу з питань безпеки життєдіяльності, відпрацювання дітьми навичок поведінки в екстремальних ситуаціях, вдосконалення форм і методів роботи у даному напрямку.

Під час об’єктового тренування учасникам продемонстрували дії на випадок виникнення надзвичайної події – організацію та проведення евакуації учнів з будівлі навчального закладу.

Студенти Медичного інституту СумДУ продемонстрували на спеціальному манекені реанімаційні заходи, роз’яснили, як евакуюють із понівеченого авто постраждалого в ДТП та надають йому необхідну допомогу.

Учні школи ознайомились із діяльністю кінологічної та вибухотехнічної служб, патрульної поліції.