004.jpg

10 лютого Центр дозвілля молоді Сумської міської ради організував для студентів вищих навчальних закладів I - II рівнів акредитації тренінг з теми "Я - медіаграмотний".

Участь у заході взяли 25 молодих людей.

Освоювали, найперше, ази медіаграмотності. Зокрема, за допомогою тренера Валерії ЗАБОЛОТНОЇ, кожен навчився на практиці розрізняти базові поняття. А саме: «інформування» та «пропаганда».

Поговорили також про інформацію, мас-медіа, маніпуляцію, мову ненависті та журналістські стандарти подачі новин, інструменти перевірки інформації та критичного мислення.

Потому кожен проаналізував своє медіаполе, в якому перебуває щодня.

Зміст тренінгу був підібраний тренером з урахуванням того, що подібні заходи для слухачів є новими, але всі учасники виявили активність та по закінченню заняття підтвердили, що їхні очікування справдилися.

Під час підведення підсумків молоді люди зазначили, що такі тренінги дуже необхідні на сьогодні, коли інформаційний потік дуже великий завдяки розвитку комунікації.

Тренінг «Я – медіаграмотний!» відбувся в рамках проекту «Програма медіаграмотності для громадян», який виконується за підтримки Міністерства закордонних справ та міжнародної торгівлі Канади (DFATD Canada), у партнерстві трьох організацій: Академія Української Преси, IREX та StopFake.