Надрукувати
Перегляди: 1543

Напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав заступники міського голови Степан ПАК та Альона ДМІТРЄВСКАЯ зустрілись з інвалідами-«афганцями» та членами сімей загиблих.

Степан Пак від імені міського голови звернувся до воїнів зі словами вдячності за вірність присязі та героїзм, а рідним загиблих висловив співчуття. Посадовець відзначив важливу роль «афганців» у сьогоденні України. Вони були активними учасниками Революції Гідності, нині захищають суверенітет і територіальну цілісність України, а в мирних Сумах допомагають владі у військово-патріотичному вихованні молоді.

«Не думайте, що подвиг, який здійснили ви чи ваші рідні забутий. Це забути не можна. Молодому поколінню треба говорити про те, що це було, як це було і яке це мало значення. І хто, як не ви, можете це зробити» – зазначив заступник міського голови.

Усім запрошеним вручили квіти та продуктові набори. На п`ятьох інвалідів І групи чекали ще Посвідчення до відзнаки Президента України – пам`ятної медалі «25 років виведення військ з Афганістану». Троє воїнів отримали документ особисто, за одного це зробила дружина, ще одному передадуть згодом.

Спільно з керівництвом міста запрошені обговорили проблемні питання, що турбують цю категорію містян. Йшлося про можливе перейменування вулиці Інтернаціоналістів, державні соціальні гарантії родинам загиблих, допомогу в лікуванні. Степан Пак розвіяв побоювання присутніх щодо можливої змін назви вулиці Інтернаціоналістів, запропонував воїнам і родинам загиблих сприяння міської влади у відстоюванні права на пільги родинам, чиї рідні склали голови на тій війні, і допомогти з коштами бійцям, котрі нагально потребують вартісного лікування. Степан Пак запевнив присутніх у тому, що міська влада завжди готова до діалогу з тим, аби «афганці», а так само і літні ветерани та учасники АТО, та їхні рідні не залишались сам-на-сам із проблемами.