003.jpg

9 квітня сумчани разом із мешканцями інших міст України та світу можуть посадити дерева в рідному місті і тим самим долучитись до Всесвітньої ініціативи «Дерева Миру» («TREES OF PEACE»).

Ця ініціатива, покликана згуртувати людей і їхню енергію «ЗА МИР», вже об’єднала 50 країн, але українці приєдналися до неї лише рік тому.

 

Організатори акції надають інформаційну підтримку: навчають координаторів, як організувати висадження дерев безкоштовно, залучивши медіа, громадський, комерційний та бізнес сектор. Нагадують і про головні гасла: «Дбай про Землю! Будь ближче до природи! Об’єднуйся заради миру!».

Також серед основних моментів - усвідомлення важливості миру, об’єднання представників національних спільнот в Україні та за кордоном.

Кожен бажаючий сумчанин може дуже просто взяти участь у Всесвітній ініціативі з висаджування дерев. Для цього можна самостійно (приміром, вдома у дворі) висадити одне або більше дерев, а потім передати цю естафету друзям. Інший варіант передбачає участь в якості координатора, який має організувати людей для висаджування дерев в обраному місці.

Крім того, кожен має сфотографуватися зі своїм «Деревом Миру» та опублікувати світлину з поміткою #treesofpeace, завантажити фото на інтерактивну карту світу. Тут згодом можна буде побачити фото дерев з різних країн світу.