0012.jpg

Сумчани з почестями зустріли 15-й окремий мотопіхотний батальйон, який повернувся до пункту постійної дислокації після виконання військового завдання в зоні проведення ООС.

Спершу на майдані Незалежності військових урочисто зустріли сумчани, керівництво міста та області.

Далі бійці рушили до Алеї слави, що на Центральному кладовищі, аби вшанувати пам'ять полеглих бійців-побратимів. Серед тих, кому не судилось повернутись до дому живим і гранатометник 15-го окремого мотопіхотного батальйону Артур Абрамітов.

Аби воїни-захисники спочивали з миром біля моголи кожного з них відслужили заупокійну панахиду.

Потому військовослужбовці 15-го окремого мотопіхотного батальйону перейшли до Меморіалу загиблим воїнам-інтернаціоналістам.

Тут на них уже чекали рідні, знайомі, близькі і дитяча козацька чота школи № 25.

Малеча привітала своїх захисників із поверненням додому та успішним виконанням військового завдання. На знак вдячності та гордості за військових маленькі козачата передали їм коровай та свої поробки.

Зі словами поваги та шани звернувся до військовослужбовців і заступник міського голови Максим ГАЛИЦЬКИЙ.

«Своєю звитягою ви наближаєте таку омріяну українським народом перемогу. На силу треба відповідати силою. Так заповідали нам наші предки, які вірили у вільну незалежну Україну і були готові боронити її від ворогів. Тож низький уклін вам за мужністю і героїзм, з якими ви відстоюєте українську землю», – сказав посадовець.

Від імені очільника Сум Максим Галицький вручив військовослужбовцям 15-го окремого мотопіхотного батальйону Почесні грамоти міського голови Олександра ЛИСЕНКА за високий професіоналізм, особисту мужність, відданість військовій справі під час захисту суверенітету, територіальної цілісності України та з нагоди повернення із зона проведення Операції об’єднаних сил.