006.jpg

Євросоюз оголосив прийом заявок на премію ЄС зі сталої енергії для країн Східного партнерства на 2019 рік. 

Як повідомляє Представництво ЄС в Україні, ця премія є частиною Тижня сталої енергії Європейського Союзу 2019 року (EUSEW) і вперше поширюється на країни Східного партнерства – Вірменію, Азербайджан, Білорусь, Грузію, Республіку Молдову та Україну. Нагороду вручають за надихаючі проекти в галузі енергоефективності та відновлюваних джерел енергії, які за підтримки ЄС безпосередньо допомагають громадянам і спільнотам заощаджувати енергію або переходити на сталі джерела енергії.

Заявки можуть подати громадяни, підприємства, урядові установи, місцеві органи влади, організації громадянського суспільства та молодіжні організації з однієї або декількох країн Східного партнерства.

Ключовою вимогою для кандидатів є отримання підтримки ЄС для виконання їхнього проекту з енергоефективності або відновлюваних джерел енергії − напряму або опосередковано через партнерську організацію.

Заявку на участь можна подати у в електронному вигляді, заповнивши її онлайн до 27 квітня за київським часом.

Шість фіналістів, відібраних журі, запросять до Брюсселя для участі у церемонії нагородження EUSEW 2019 та інших заходах Тижня сталої енергії 18-20 червня 2019 року. Переможець отримає приз вартістю до 1000 євро та буде оголошений на церемонії нагородження EUSEW 2019 у столиці Бельгії.