005.jpg

У Сумах обговорили результати реалізації проекту «Підвищення кваліфікації персоналу для реабілітації та соціальної інтеграції дітей з психосоматичними порушеннями».

Упродовж двох тижнів SES-експерти із Німеччини Урсула ВОЯЖЕК-КЛЕЕС та Петер КЛЕЕС працювали на базі спеціального реабілітаційного НВК № 34. За цей час закордонні гості провели тематичні та практичні семінари для фахівців відповідних профілів, майстер-класи, надали практичні консультації у питанні реабілітації та соціальної інтеграції з психосоматичними порушеннями, поспілкувались із батьками вихованців закладу. Також SES-експерти й самі відвідали відкриті заняття в спеціальному реабілітаційному НВК № 34, подивились на методи, які застосовуються, та продемонстрували методики, якими володіють.

Наприкінці двотижневого візиту відбулась зустріч за результатами реалізації проекту з заступником міського голови Вірою МОТРЕЧКО, заступником начальника управління освіти і науки Оленою НАЗАРЕНКО, вчителями-дефектологами та батьками дітей, що виховуються в НВК № 34, які прийшли аби висловити слова вдячності іноземним гостям.

Заступник міського голови Віра Мотречко відмітила важливість реалізації проекту «Підвищення кваліфікації персоналу для реабілітації та соціальної інтеграції дітей з психосоматичними порушеннями».

«Це була дуже плідна робота у допомозі з виховання та навчання дітей з особливими освітніми потребами у нашому місті. Впевнена всі отримані знання будуть корисними нашим спеціалістам. А найціннішим, вважаю, були індивідуальні консультації. Тому ми побачили сьогодні, як щиро батьки прощались з SES-експертами, адже вони отримали ті рекомендації, які дають можливість розвивати сильну сторону дитини, а не акцентувати на тому, що в неї не виходить, навчились бачити у всьому позитивне, спілкуючись з дитиною, інтегрувати її в суспільство», – сказала посадовиця.

Переймаючи досвід роботи німецьких колег, підвищували свій кваліфікаційний рівень спеціалісти даного спеціалізованого закладу, психологи, логопеди та дефектологи міста та інших педагоги сумських закладів, які виховують дітей з особливими освітніми потребами.