007.jpg

12 лютого нові кандидати на посаду керівника комунального підприємства представили своє бачення розвитку тролейбусного парку.

Як повідомив начальник відділу логістики та зв’язку Сергій ЯКОВЕНКО, за тиждень надійшло 5 резюме від кандидатів. Сьогодні з’явилося лише двоє Віктор ЧАЛИЙ та Олександр СИТНИК.

Свої плани щодо розвитку підприємства кандидати озвучили у присутності першого заступника міського голови Володимира ВОЙТЕНКА, секретаря Сумської міської ради Андрія БАРАНОВА, членів тимчасової контрольної депутатської комісії під головуванням Олексія РЯБЕНКОВА, громадськості та журналістів.

На переконання першого кандидата, колишнього директора комунального підприємства Віктора ЧАЛОГО, керівник має бути господарником, сучасним та прагматичним. Серед основних завдань у роботі він вбачає створення диспетчерської служби, яка б здійснювала контроль за рухом транспорту; створення контрольної служби; оптимізацію штату підприємства та впровадження електронних технологій. Крім того, на його думку, контракт з директором має укладатися на один рік, а при зразковій роботі – його можна буде подовжувати.

Олександр Ситник наполягав на незалежній аудиторській перевірці, яка б тривала щонайменше місяць. Крім того, він пропонував запровадити жорсткий контроль за обігом коштів, а також мінімізувати готівковий обіг у транспорті, наприклад, створивши єдиний проїзний білет.

1455286247 dsc02375

За підсумками обговорення, прийнято рішення прийняти до подальшого розгляду кандидатуру Віктора Чалого.

Нині на посаду директора КП «Електроавтотрнас» є чотири претенденти: Роман Чесноков, Валерій Заїка, Віталій Однорог та Віктор Чалий.

Як повідомлялось раніше, на цю посаду претендував і Сергій ПАНЧЕНКО, який у минулому був заступником міського голови, проте він зняв свою кандидатуру.

«Всі кандидати мають пройти перевірку не тільки перед громадськістю, а ще й перед колективом підприємства», – переконаний Володимир Войтенко.

Тому, 15 лютого кандидати на посаду очільника комунального підприємства зустрінуться з його колективом. Зустріч відбудеться безпосередньо на підприємстві об 11.00.

Крім того, за пропозицією депутата Сумської міської ради Володимира ШИЛОВА, кожен із претендентів в тижневий термін має скласти бізнес-план, підкріплений реальними цифрами, а також прописати в ньому конкретні зобов’язання.

***

1455286303 dsc02357Довідково: Віктор Чалий займав посаду директора КП «Електроавтотранс» з 2008 до 2012 року. Освіта вища за спеціальністю інженер-механік. З 1983 до 2008 року працював на ПАТ «Сумихімпром» на посадах заступника начальника цеху з обладнання, механік виробництв, начальника цеху сервісного обслуговування, заступника комерційного директора. Служив в морських прикордонних військах.