Надрукувати
Перегляди: 1464

15 лютого під час апаратної наради при міському голові увагу було приділено питанню відшкодування державою витрат на пільги та субсидії за надані послуги.

Про ситуацію, яка наразі склалася в цьому плані у обласному центрі, доповіла начальник управління соціального захисту населення Тетяна МАСІК.

За її словами, на сьогодні загальна сума заборгованості за надані субсидії складає 92,6 млн. грн., із них 4,6 млн. грн. – заборгованість коштами. Остання сума відноситься до житлово-комунальних організацій, перевізників сміття та ОСББ. Їм, за словами Тетяни Масік, держава поки не повернула коштів за надані послуги.

Варто звернути увагу і на те, що частина боргу держави тягнеться ще з минулого року. А саме із загальної суми заборгованості 34,5 млн. грн. – за 2015 рік, 58,6 млн. грн. - за січень 2016 року. При цьому, по заборгованості в сумі 57,2 млн. грн. не оформлено протоколи взаємозаліку, зокрема по ТОВ «Сумигаз Збут».

Окрім цього, існує заборгованість і по пільгах на суму – 3,2 млн. грн., в тому числі 529 тис. грн. - грошима. За 2015 рік держава винна 1,9 млн. грн., а за січень 2016 року – 1,2 млн. грн. На 889,9 тис. грн. не оформлено протоколи взаємозаліку.

Заступник міського голови Віктор ВОЛОНТИРЕЦЬ наголосив на необхідності направлення звернень до центральних органів влади щодо повернення таких вкрай важливих коштів підприємствам для повноцінного їх функціонування.