0010.jpg

Саме під таким гаслом минулого тижня на базі школи № 29 відбулося засідання круглого столу, яке організувала Служба у справах дітей.

За мету поставили налагодити плідну співпрацю між даним підрозділом Сумської міської ради, управлінням освіти та науки, навчальними закладами міста та батьками дітей у прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу.

 

Батьки прийомних сімей, батьки-вихователі дитячих будинків сімейного типу, практичні психологи навчальних закладів, інформаційно-методичного центру управління освіти та науки говорили про виховання дітей. Зокрема, під час зустрічі прийомні батьки розповіли про їх роль у набутті прийомною дитиною сімейних стереотипів та стосунків у побуті, про організацію навчальної діяльності дітей удома та налагодження контактів зі школою, про формування дружніх стосунків між дітьми, пошуку шляхів організації їх сумісної діяльності, про заохочення прийомних дітей.

1457512912 foto 1 1
Свої рекомендації щодо озвучених питань надали практичні психологи сумських шкіл №№ 20 та 22. А завідувач відділу практичної психології інформаційно-методичного центру управління освіти і науки Марина СВИРИДЕНКО провела практичне заняття щодо особливостей підліткового віку та шляхів вирішення проблемних питань серед вихованців прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу.

Також у роботі засідання взяла участь заступник міського голови Альона ДМІТРЄВСКАЯ, яка наголосила на необхідності проведення подібних заходів. Адже під час таких є можливість не лише озвучити проблемні питання, а й напрацювати прийнятні шляхи їх вирішення.

По завершенню конструктивного діалогу всіх присутніх матерів-вихователів привітали зі святом 8 березня та вручили подарунки.