007.jpg

У Сумах у рамках Всеукраїнського етнокультурного проекту «FolkUkraine» відбувся фестиваль «Писанковий всесвіт».

Фестиваль розгорнувся в Конгрес-центрі СумДУ і зібрав найоригінальніші роботи членів Національної спілки майстрів народного мистецтва України, а також учнів та викладачів дитячої художньої школи ім. М. Г. Лисенка, вихованців та педагогів народної студії образотворчого мистецтва «Країна мистецтва» Палацу дітей та юнацтва, студентів СумДПУ ім. А. С. Макаренка.

Організовувати напередодні Великодніх свят виставки писанок, витинанок, проводити майстер-класи з писанкарства та творчі зустрічі з народними майстрами вже стало в Сумах доброю традицією.

«Фестиваль писанок проходить у Сумах із 2012 року. І відтоді ми не припиняємо дивуватись тому розмаю робіт, які надають нам майстри для участі. Вони різні за тематикою, стилем, технікою, але всі без винятку унікальні, неповторні в своїй автентичності роботи не залишають байдужим нікого. Кожна робота – то витвір мистецтва, створений з любов’ю, натхненням і бажанням творити прекрасне», – наголосила заступник начальника відділу культури та туризму Людмила ПЄХОВА.

Аби поділитись навичками писанкарства з відвідувачами фестивалю, майстри-писанкарі продемонстрували різноманітні техніки оздоблення великодніх писанок, виготовлення хатніх оберегів та інших великодніх атрибутів.

Завтра ж усіх охочі о 14:00 можуть доєднатись до прикрашання писанками дерев по вул. Соборна. Це дійство також проходитиме в рамках Всеукраїнського етнокультурного проекту «FolkUkraine».