Надрукувати
Перегляди: 1463

Під час щопонеділкової апаратної наради 15 лютого поговорили про ситуацію щодо захворюваності на грип та ГРВІ у обласному центрі.

Начальник Сумського міськуправління головного управління Держсанепідемслужби в Сумській області Олександр ЧЕРНЯК доповів, що така є стабілізованою.

Адже своєчасність карантину, який оперативно запровадила міська влада, позитивно вплинула на боротьбу із хворобою.

На підтвердження цього в. о. начальника управління охорони здоров’я Олена ЧУМАЧЕНКО повідомила, що на сьогодні показник захворюваності на 29% нижче порогового рівня. На минулому тижні зареєстровано 2124 випадки захворюваності на грип та ГРВІ, що на 43,7 % нижче за попередній тиждень. 43,4% серед захворілих – діти до 18 років.

Протягом минулого тижня до лікувально-профілактичних закладів було госпіталізовано 167 осіб, серед них 101 дитина. На сьогодні на стаціонарному лікуванні перебуває 210 хворих на грип та ГРВІ, серед них 48% - діти.

Щодо останнього показника заступник міського голови Віктор ВОЛОНТИРЕЦЬ висловив занепокоєння. Адже в той час, коли в школах обласного центру був запроваджений карантин, кількість хворих дітей була значно меншою. Таку ситуацію в. о. начальника управління охорони здоров’я пояснила тим, що під час карантину багато батьків лікували дітей вдома, не звертаючись за медичною допомогою. Нині ж, з огляду на початок навчального процесу, батьки реагують на зауваження вихователів та вчителів щодо хворобливого стану їхніх дітей відповідним чином та йдуть до лікарень.