002.jpg

15 лютого у Сумах відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Цього дня жителі міста разом зі всією Україною згадують тих, хто пройшов випробування війною, схиляють голови перед пам’яттю загиблих, доземно вклоняються живим.

Вшанування учасників бойових дій, які брали участь у врегулюванні військових конфліктів на території інших держав, розпочалося з мітингу-реквієм біля Меморіалу пам'яті воїнам, загиблим у Афганістані.

Тут зібралися представники обласної та міської влади, громадських організацій, вихованці та керівний склад Державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» імені І.Г. Харитоненка, небайдужі сумчани, воїни-інтернаціоналісти.

«Солдати й офіцери, які ціною власного життя й здоров'я відстояли честь мундира, виконали свій інтернаціональний обов’язок заслуговують на найвищу нагороду. Міська влада докладає всіх зусиль, аби ті, хто повернулися з воєнних дій у мирний час, не залишалися зі своїми проблемами наодинці», – зазначив міський голова Олександр ЛИСЕНКО.

За його словами, в місті опрацьовуються земельні питання під будівництво багатоповерхівок як для учасників АТО, так і для воїнів-інтернаціоналістів. Управління соціального захисту населення Сумської міської ради забезпечує державні соціальні гарантії військовослужбовцям.

Міський голова запевнив, що вул. Інтернаціоналістів не значитиметься у списку перейменувань, який він буде підписувати. Також цьогоріч з міського бюджету виділено 100 тис. грн. на ремонт та благоустрій Меморіалу пам'яті воїнам, загиблим у Афганістані.

 

 

«Щороку приходимо до Меморіалу вшанувати наших бойових побратимів, які не повернулися додому. Мав велику честь служити піч-о-пліч зі справжніми чоловіками. Більшість з моїх товаришів нині несуть службу в зоні АТО, адже обов’язок кожного – захищати нашу країну, а «честь мундира» для нас не просто слова», – сказав учасник бойових дій в Афганістані Олександр БОНДАРЕНКО.

Потому присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих під час воєнних дій на території інших держав, священнослужителі відслужили панахиду за загиблими, під військовий салют сумчани поклали квіти до підніжжя Меморіалу та пам`ятника трагічно загиблим у зоні АТО артилеристам. 

Вшанування продовжилися в концертній залі обласної філармонії.