004.jpg

16 водіїв-волонтерів у свій вільний час доставили до Сум черговий гуманітарний вантаж зі швейцарського міста Волен від об’єднання «Help-Point Sumy».

У гуманітарного конвою – вісім фур, які привезли інструменти, меблі для лікарень, шкіл, спеціалізованих закладів, обладнання для лікарень, медичні ліжка, медичні санітарні матеріали, постільну білизну, робочий одяг, меблі для дитячих таборів, меблі для шкіл, іграшки для дітей, матеріали для пожежно-рятувальної служби тощо.

Загальна вартість вантажу складає понад 250 тис. гривень. Частина предметів була у вжитку, але вони - у гарному стані. Попередньо всі речі пройшли дезінфекційну обробку.

Вітаючи водіїв на кордоні із Сумською областю, заступник міського голови Альона ДМІТРЄВСКАЯ подякувала членам швейцарської делегації та особисто президенту об’єднання «Help-Point Sumy» Маріанне ПІФФАРЕТТІ за допомогу Сумам та сумчанам.

«Гуманітарна допомога від об’єднання «Help-Point Sumy» є неоціненною підтримкою в роботі сумських лікарень, реабілітаційних центрів, пожежних бригад, освітніх закладів та інших установ, які її потребують, – сказала Альона Дмітрєвская. – Дякую вам за багаторічну плідну співпрацю та допомогу, яка є надважливою для розвитку міста та створення комфортних умов життя сумчан».

Це – перший транш гуманітарного вантажу, доставлений зі Швейцарії цьогоріч. Ще один надійде до міста вже у вересні.

Нагадаємо, дружні стосунки між містами Волен і Суми тривають із 2004 року. Тоді область отримала зі Швейцарії першу пожежну машину.