Надрукувати
Перегляди: 1641

4 березня до Сум завітали представники Міністерства економічного розвитку і торгівлі України та системи електронних державних закупівель PROZZORO.

Остання була створена за ініціативи громадських організацій, торгових майданчиків, державних органів та підприємців.

Загалом, в Україні протягом 2016 року Закон "Про публічні закупівлі" впроваджуватиметься у два етапи: з 1 квітня всі закупівлі переведуть в електронний режим органи центральної влади та державні підприємства, а з 1 серпня – решта державних замовників. А відповідно є час підійти до реалізації Закону підготовленими всебічно.

 

1457094461 dsc03464 1
Присутній на зустрічі міський голова Олександр ЛИСЕНКО зазначив: «Нині міська влада Сум впевнено тримає курс на ефективне витрачання державних коштів та запобігання корупції завдяки громадському контролю. Тому я переконай, що сьогоднішня наша зустріч пройде в конструктивному руслі, і Суми успішно будуть послуговуватися ресурсом електронних державних закупівель».

Представник Міністерства економічного розвитку та торгівлі України Юрій БУГАЙ зауважив, що саме для цього і було організовано даний семінар. Адже офіційний майданчик державних закупівель містить багато переваг як для закупівельників, так і для постачальників. Тут закупівельники можуть зручно та швидко розміщувати інформацію про закупівлю, моніторити ціни для формування ринкового бюджету закупівлі, аналізувати пропозиції по аналогічних закупівлях, проводити аукціон, отримувати товари та послуги необхідної якості за найменшою ціною та багато іншого.

1457094462 dsc03469
Саме цього, погодилися всі присутні, і не вистачає сьогодні при державних закупівлях.

Окрім цього ряд переваг отримує і постачальник. Серед таких пошук актуальної інформації про оголошені державні закупівлі, анонімна учать у запланованому аукціоні, швидка анонімна онлайн реєстрація пропозиції на аукціоні у зручний час зі свого робочого місця, гарантована перемога за найменшою ціною при відповідності всім кваліфікаційним вимогам.

Також присутнім надали покрокову інструкцію, як саме здійснюється співпраця закупівельника та постачальника у рамках системи електронних державних закупівель PROZZORO, головними відмінностями якої є простий та зручний інтерфейс, стабільна робота майданчика, супровід на всіх етапах, а також відповідність між ціною та якістю.